WIGILIA FIRMOWA 2019

SYLWESTER 2019/2020
7 listopada 2019

Grudzień to wyjątkowy czas. Bogato ubrane choinki, przepiękne dekoracje, prezenty oraz ogień w kominku tworzą niepowtarzalny klimat. W powietrzu unosi się zapach prażonych orzechów, karmelu, wanilii, suszonych grzybów i wędzonych śliwek. W tle rozbrzmiewają najpiękniejsze polskie kolędy. Stoły przyozdobione są gałązkami świeżego świerku, laskami cynamonu oraz suszoną żurawiną.Taka sceneria zachęca do biesiadowania w gronie współpracowników. Jest też wspaniałą okazją do rozmów oraz podziękowań za ciężką i rzetelną pracę. Nasz profesjonalny zespół pod okiem Szefa Kuchni przygotował dla Państwa wyjątkowe, oparte na tradycji staropolskiej menu wigilijne. Na stołach nie zabraknie smażonego karpia , ryby w galarecie, pierogów z kapustą i grzybami, barszczu czerwonego z uszkami, kapusty z grochem oraz śledzia w oliwie. Oczywiście trudno zapomnieć o kompocie z suszonych owoców oraz kutii. Święta Bożego Narodzenia to też wyśmienite specjały cukiernicze. Wszystkie ciasta i desery mają wyjątkowy smak i zapach. Makowce z bakaliami, szarlotka z cynamonem, pierniki z cytrynowym lukrem, kruche ciasteczka, drożdżowe babki oraz owoce w czekoladzie na długo zapadną w pamięci Gości.

 

MENU WIGILIJNE (80 zł/osoba)

PRZYSTAWKI (jedna do wyboru)

1.Tatar ze śledzia z jabłkiem i cebulką

2. Śledź w zalewie korzennej

3. Śledź z konfiturą z cebuli i pomidorów

4. Pasztet z domową żurawiną

 

ZUPY (jedna do wyboru)

1. Zupa z grzybów leśnych z domowym makaronem

2. Zupa z maślaków ze śmietaną i łazankami

3. Grzybowy żur z ziemniakami i smażonymi pieczarkami

4. Delikatny krem z pieczonych buraków i jabłek z prażonym słonecznikiem

5. Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym

 

DANIE GŁÓWNE (jedna do wyboru)

1.Dorsz z pieczarkami w śmietanie, ziemniaki z masłem i koperkiem, kapusta z grochem

2. Smażony karp, ziemniaki puree , kapusta z grochem

3. Pieczony w całości pstrąg, ziemniaki opiekane z rozmarynem,sałatka z buraków

4. Dorsz z masłem czosnkowym, ziemniaki z masłem i koperkiem, kapusta z grochem

5. Filet z soli z duszonym porem , ziemniaki puree, sałatka z buraków

 

DESER (jedna do wyboru)

1. Gruszka w waniliowym sosie

2. Szarlotka na ciepło z czekoladą i bitą śmietaną

3. Torcik słonecznikowy

4. Piernik z domowymi powidłami

5. Muffina piernikowa z konfiturą z jabłek i cynamonu.

 

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU

biuro@ dworekwymyslow.pl

tel.604540329

ZAPYTAJ O TERMIN